Vem har egentligen företräde?

Samtidigt som stigarna börjar slå sig fri från isen så börjar också cyklisterna vakna från vinterdvalan. Här har det varit en het potatis då det finns vissa som vill förbjuda cykling på sörmlandsleden pga. slitage men den fighten vill jag inte riktigt ge mig in i…

Däremot undrar jag varför cyklister verkar tycka att man som löpare ska kasta sig åt sidan för att de ska slippa bromsa, utan ens ett hej eller ögonkontakt? Egentligen borde ju detta inte vara ett problem men vissa cyklisters arrogans gör det till ett problem. Speciellt när det kommer 4-5 st och ingen verkar bry sig, då tryter tålamodet.

Jämför med landsvägscykling där bristen på hänsyn från bilisternas sida är påtaglig, lite så känner man sig som löpare på stigen.

Enligt naturvårdsverket gäller följande:
”Det finns inget allmänt förbud mot att cykla på motionsspår och vandringsleder. Men eftersom de är anlagda för dem som går eller springer måste du ta det lugnt och räkna med att de som springer eller går har företräde.”

Men i praktiken så är man ju så illa tvungen att vika undan av ren självbevarelsedrift! Jaja, nog gnällt. Hoppas man träffar på några vettigare cyklister framöver

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: