Två månader med Garmin Enduro

Två månader har passerat nu sedan jag ersatte min på många sätt fantastiska Garmin Forerunner 945 mot Garmin Enduro. Sedan dess har Garmin dessutom hunnit presentera och börjat sälja Fenix 7 och Epix gen 2. Ångrar jag mig?

Det korta svaret är nej, faktiskt inte det minsta. Enduro får högsta betyg där jag önskade det mest, batteritiden. I skrivande stund har jag laddat klockan en gång och har 17% batteri kvar, 12h i gps-läge!

Jämfört med Forerunner 945/ Fenix 7 / Epix 2 så saknar Enduro kartor och musikspelare. För mig en ytterst liten uppoffring, för andra kanske anledningar att välja bort batteritiden.

För följa GPX-spår går fortfarande alldeles utmärkt, behovet att scrolla runt på kartan har aldrig funnits för mig och även om Fenix / Epix nu har pekskärm så är det inget jag känner någon saknad över.

Storleksmässigt så tog det ett par dagar att vänja sig. 945an var lätt, plastig och försvann lätt på handleden när man väl satt på den, Enduro känns mer robust, bulkig och väger 21 gram mer (11 gram för titan-versionen)

Armbandet är en riktig fullträff från Garmin, riktigt skönt och enkelt att spänna fast precis lagom hårt.

Så, för tillfället, är jag väldigt nöjd med bytet och nästa byte lär dröja ett tag nu. Det har jag iofs sagt förut men det känns mer troligt denna gång.

Känslan är att nästa generation Fenix och Epix kommer slås ihop till en superklocka med både grym batteritid och AMOLED-skärm, då kommer jag sitta där och se mig om efter ett byta igen! AMOLED-skärmen som Epix har är inte att leka med, den lyfter klockan till helt nya höjder!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: