En batteribest i julklapp!

Planen och förhoppningen är att 2022 ska bli ett år i ultralöpningens tecken. Då behövs en klocka med ett ordentligt batteri så det fick bli en kul julklapp från mig, till mig!

Om man vill ha en klocka med orimligt mycket batteritid så har man i princip två alternativ, Coros Vertix eller Garmin Enduro. Då jag gillar helheten som Garmin erbjuder med bra app och hemsida så föll valet på en Enduro.

Jag lämnar nu min Forerunner 945 bakom mig och tackar för vår tid ihop. En grym klocka som kan göra allt men som har alldeles för kort batteritid. Alternativet att packa ner en powerbank i väskan och ladda klockan under pågående lopp har jag provat. Det fungerar att göra så, absolut men går det att slippa så gör jag gärna det!

I det vanliga träningsläget, med optisk pulsmätning så har jag nu 70h batteritid + 10h under helt perfekta förutsättningar med solsken. Risken att klockan dör pga batteribrist är numera minimal.

Uppoffringen man måste göra för denna batteritid är avsaknaden av kartor samt musik, för mig är det funktioner jag ändå sällan använder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: