Pryltest – Adidas Terrex Speed Pro SG

Hösten med sitt oändliga mörker och lerfyllda stigar har tagit fart ordentligt nu och vad passar då bättre än att fylla på skohyllan med ett par skor som äter lera till frukost?

Återigen så är det ett par skor från Adidas Terrex som fångat mitt intresse. Senaste pryltestet skrevs om Speed Pro, nu går vi vidare i det familjeträdet och testar Speed Pro SG

SG för Soft Ground och namnet antyder ju klart var denna sko trivs bäst. Mjukt, lerigt och allmänt grisigt!

Med gummi från Continental, som jag för övrigt tycker är riktigt bra överlag nu och dubbar på hela 7mm behöver man aldrig tvivla på greppet. Det finns där oavsett vilken väg i skogen du tar.

Trots de massiva dubbarna så är sulan väldigt flexibel och bjuder på en bra avvägd känsla mellan markkontakt och skydd. Sulan är 23-19mm tjock och ett drop på 4mm, ett klart favorit-drop för mig.

Med en vikt på 225-250 gram beroende på storlek så är det en relativt lätt modell. Överdelen är i stora delar en nätkonstruktion, som gör att skorna har riktigt bra dränering. Man behöver inte springa runt många sekunder med vatten i skorna innan det försvinner.

Vidare har man valt att fortsätta utan innersula och bara en tunn plös för att hålla vikten nere. Inga detaljer som har någon inverkan på löpkänslan.

Ett problem jag haft med Speed Pro SG är hälkappan och dess styvhet. Det brukar försvinna efter ett tag men jag väntar fortfarande på den stunden då det fortfarande skapar en del obehag.

Kortare transportsträckor på asfalt klarar man av i dessa men mer än så känns inte överdrivet skönt och bör undvikas om man kan.

Priserna på skor har ju verkligen tagit ett par kliv upp de senaste åren. Att motivera ett nytt skoköp blir svårare och svårare när man redan har för många, dessa kunde jag dock motivera för mig själv då det fanns ett behov i och med höstsäsongen. Priset på Speed Pro SG ligger just nu mellan 1400-1700 kronor, räknar med ett ganska billigt pris / kilometer sedan i slutet på skornas livstid.

Om du, som jag, har behov av ett par skor som klarar det mesta som den svenska hösten kommer kasta på oss så tycker jag absolut du ska klämma och känna lite på Adidas Terrex Speed Pro SG.Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: