Pryltest – Adidas Terrex Speed Pro

Äntligen ett pryltest och det är dags för ett par skor igen! Adidas Terrex Speed Pro – Den enda sommarskon du behöver.

Adidas gör en ordentligt satsning inom trailvärlden med Terrex och vid sidan om produktutvecklingen satt ihop ett riktigt vass lag med löpare för att marknadsföra grejerna.

Jag har sedan tidigare sprungit mycket i Agravic BOA och även om det var en sko som jag verkligen gillade så märker man att utvecklingen gått ordentligt fram.

Speed PRO är en riktig lättviktare till sko. Från den tunna sulan, avsaknaden av innersula och till nätet som pryder nästan hela ovansidan av skorna. 227 gram per sko i storlek UK10, ett drop på 4mm där sulan är 16-20mm hög. Snudd på maximalt med markkontakt och det tog ett tag att vänja framförallt fötterna att springa i dessa. Landar man fel på vassa stenar eller dylikt så känns det ordentligt men man blir lite mer vaksam om var man sätter fötterna.

Adidas Terrex fortsätter att använda Continentals gummi till yttersulan och det fungerar bra så varför byta. Greppet har varit överraskande bra. Med dubbar på enbart 4mm hade jag inga höga förväntningar men det greppar helt okej på regnvåta sommarstigar och klipphällar eller partier med lättare lera.

Helt enkelt så är Speed Pro en sommarsko, när höstrusket tar över och stigarna åter är fyllda med lervälling, då kommer man inte välja den här modellen.

På torra stigar är skorna en ren fröjd att springa med och det känns som att man flyger fram genom skogen.

Upp till 30 kilometer fungerar Speed Pro bra för mig, efter det börjar fötterna bli ordentligt trötta, ömma och önskan efter mer dämpning smyger sig på.

Efter lite drygt 28 mil i Adidas Terrex Speed Pro börjar man ana lite slitage på ovandelen och yttersulan har nötts ner en del där jag allt som oftast landar men överlag har den hållit ihop riktigt bra.

Överlag så är jag riktigt nöjd med Adidas Terrex Speed Pro. Nej, det är en underdrift. Jag är för jäkla nöjd och dessa har lagt sig på topp-2 skor jag någonsin sprungit med.

Letar man efter en kul sko för sommarsäsongen så borde man absolut ta sig en titt på de här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: