Pryltest – Salomon ADV Skin Set 12

De senaste året jag sprungit med Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest och tycker fortfarande det är en bra väska till mångt och mycket. Största minuset med den väskan har varit böket att få ner vattenflaskorna i fickorna efter påfyllning, både när den sitter på ryggen eller är avtagen. Att strula runt med vattenflaskorna efter 30h i alperna kändes inte som ett alternativ.

Istället för att testa något nytt och oprövat på marknaden gick jag till ett säkert kort denna gång. Salomon ADV Skin Set 12 bockar av alla krav man kan ha för en löparväst.

Storleksmässigt så tycker jag 12 liter är perfekt för ultralopp, Salomon ADV Skin Set 12 sväljer med enkelhet den obligatoriska utrustningen som de flesta lopp kräver och skulle man ut på en kortare med mindre packning går det alldeles utmärkt att spänna åt säcken. Oavsett om väskan är packad till bristningsgränsen eller mer sparsamt så uppfattar jag skumpandet som minimalt, knappt märkbart att man har den på sig.

Att Salomon har lång bakgrund i trail och ultralöpnings-värld märks tydligt, allt känns genomtänkt och välanpassat efter behoven man har under långa lopp. Fickorna är lätt-tillgängliga och finns precis där man vill ha dem.

Förutom huvudfacket(5L) på ryggen finns det en genomgående ficka under huvudfacket som är optimalt för att förvara regnjacka, vantar eller andra kläder man vill ha snabb tillgång till när vädret ändras snabbt.

Uppskattar man vätskeblåsa så är allt förberett för en sådan, jag tycker det är mest bök att använda vätskeblåsa.

Framtill finns det förutom två fickor för vattenflaskor, två fickor med dragkedja och två öppna fickor. Tack vare den generösa stretchen i meshen så rymmer dessa fickor ordentligt med utrustning eller energi.

Just på tala om energi, i den högra fickan finns en insydd skräppåse. Perfekt för miljön men även övrig utrustning som slipper bli kletig av gel-rester.

Istället för spännen används en snabbkoppling för att fästa bröstremmen. Dessa går att anpassa i höjdled för att få det så man själv vill ha det, lite fippligt är det dock.

Bröstremmen är elastisk och kan dras åt eller släppas på som man vill. Något jag märkt jämfört med mina två senaste ryggsäckar, Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest och Ultimate Direction Mountain Vest 4.0, som båda har vanliga bröstremmar så uppfattar jag det som lite enklare att andas ordentligt med Salomon ADV Skin Set 12, framförallt när väskan är fullpackad.

En detalj som inte är superviktig när man springer här hemma men väldigt uppskattad när man springer långt i exempelvis alperna är stavhållare. ADV Skin Set 12 erbjuder ett par olika lösningar, däremot så är ingen av dessa något jag tyckte var bekvämt att använda.

En variant till finns, som är den absolut bästa, ett koger som enkelt fästs på utsidan. Inget som ingår vid köp av väskan men lätt värd sitt pris (ca 280:-).

Väldigt enkelt att få ner stavarna i, ett elastiskt band för att spänna fast och sen glömmer man bort att man ens har stavar med sig. När det sen går uppåt igen så släpper man bara på bandet, tar fram stavarna och gnetar på upp.

Ett riktigt bra tillbehör som jag verkligen kan rekommendera!

Salomon ADV Skin Set 12 är en riktigt prisvärd väska och kommer ge mig många års användning innan den kastar in handduken. Både materialval och design är verkligen i toppklass.

Just nu tror jag att det här är den bästa väskan man kan köpa, båda i sin prisklass och bland dyrare väskor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: