Är det ens lönt att hoppas?

Det verkar gå åt rätt håll med pandemin med många länder som öppnar upp mer och mer. Men kommer det verkligen gå att arrangera stora lopp med deltagare från världens alla hörn sommaren 2021?

Känslan är att det är tveksamt, ytterst tveksamt skulle jag nästan vilja säga.

För egen del så är jag anmäld till två lopp i sommar (KIA Fjällmaraton och UTMD – TDS), samt Cappadocia Ultra Trail i höst.

KIA Fjällmaraton känner jag ingen oro över att det eventuellt skulle ställas in men att UTMB skulle gå av stapeln som planerat, med över 10.000 deltagare känns väl optimistiskt att tro.

En av tjusningarna med just UTMB är ju att man springer igenom Frankrike, Italien och Schweiz. Just det tror jag kan bli det svåra med att få den tävlingen att bli av. Tre länder med olika rekommendationer och restriktioner. Även om det går åt rätt håll så är det kanske inte helt rätt tid för att samla den mängden människor, från hela världen, i en liten bergsby.

Såklart kommer man leva vidare på hoppet tills besked ges men njae, det blir nog inget. Det är vad magkänslan säger! Eventuellt att det blir ett år för bara eliten, kanske inget populärt beslut för övriga anmälda men inte helt omöjligt för att få till en tävling.

Vad tror ni, meningslöst att hoppas eller hoppet är det sista som lämnar oss?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: