Backspegel – 2020

Ja, corona hände ju men vi ser förbi det här.

Då jag under merparten av 2020 bråkade med min höft så är jag en av få som faktiskt inte var missnöjd när loppen ställdes in. Utan stress och deadline på när jag behövde vara hel och i form igen så kunde jag låta det ta den tid som behövdes. I och med mellandagsultran så vågar jag tro på att skadeperioden nu är över!

Tack vare omständigheterna så loggades inte lika många kilometer detta år som tidigare, däremot hade jag en bra mängd med timmar på gymmet och i sadeln. Detta är något jag ämnar fortsätta med under 2021, framförallt cyklingen har jag verkligen uppskattat!

På skofronten var det ett ovanligt lugnt år, framförallt så har jag testat märken jag inte använt förr.
Nike Wildhorse 6, Adidas Terrex Agravic BOA och Hoka One One Torrent 2 för att nämna några. Blandade resultat men överraskande positivt. Hoppas kunna testa mer detta år!

Årets favoritsko blev lite otippat Adidas Terrex Agravic BOA. Sprang på alla underlag, under all tänkbar väderlek. Enda dippen har varit nu under den blöta hösten/vintern då dubbarna inte är stora nog för att klara all lera som varit. Som tur var har årets runner-up, Inov-8 X-talon Ultra 260, klivit in precis i det hålrummet och gett mig grepp under fötterna.

På teknikfronten har ännu ett klockbyte ägt rum, detta trots att jag var grymt nöjd med min Coros Apex. Varför detta byte då? Jo men i och med det nya intresset för cykling så införskaffades ju såklart en cykeldator. Efter någon månad så tröttnade jag på att ha statistik på olika ställen och kastade mig helhjärtat in i Garmins ekosystem. Så, från Coros Apex till Garmin Forerunner 945 och cirkeln är väl sluten nu.

Den största fördelen med Coros Apex var batteritiden men Forerunner erbjuder ett fullgott batteri, tillräckligt för dygnslånga ultror samtidigt som man får många andra funktioner. Funktioner jag inte ens visste jag saknade eller behövde.

Förutom klockan så blev det bara ett annat teknikköp, en Petzl IKO Core. En lampa jag verkligen uppskattat nu under vintern. 500 lumen, ett batteri som räcker i 2h och en löjligt låg vikt gör det till en perfekt träningslampa.

En överraskande favorit under året dök upp ganska sent på året och lika överraskande är kanske vad denna favorit är. En strumpa! Ni hörde rätt.

Norwester hörde av sig och frågade om jag ville testa deras nya strumpa för traillöpning. Perfekt tyckte jag, strumpor är kanske inte det roligaste att skriva om men nog så viktigt för en bra tur!

Merinoullen har värmt mig gott nu under den här blöta hösten och vintern. Från korta pass till ultralånga pass, noll skavsår eller dylikt. Kanske inte en strumpa jag skulle välja en varm sommardag men under höst och vinter känns dessa perfekta!

Äventyren har lyst med sin frånvaro under året, förutom mellandagsultran har det bara blivit två varv på Marviksdrömmen under året. Ett varv i strålande sol, ett varv i regn och dimma. Höst helt enkelt.

Det finns många äventyr på planeringsbordet för 2021. Från små, lokala till stora äventyr utanför landets gränser. Några kommer såklart kunna bli av under året men i osäkra tider är det bra att ha backup-planer för backup-planerna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: