Pryltest – Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest

Det finns alltid ett uns rädsla när det kommer nya uppdateringar på produkter som man verkligen gillar.För två-tre veckor sedan släpptes Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest och jag var snabb på pucken den här gången.
Adobe_20190311_175235Om ni följt med mig ett tag så vet ni säkert hur mycket jag uppskattade den här väskan (annars kan ni läsa om den här) och trots några få detaljer som var mindre bra så var det min ”go-to-bag” under 2018, kommer Race Ultra Pro 2in1 Vest bli årets?
Vid en första anblick så ser man direkt att Inov-8 lyssnat på kritiken som funnits. Det har handlat om bristen på fickor på framsidan av västen och upphängningen för stavar som var mindre genomtänkt.
20190311_191253_1Åtta stycken fickor i varierande storlek finns nu på framsidan och en mobiltelefon på 6.4″ får utan problem plats i den stora fickan. Utöver dessa så finns två stycken stora stretchfickor på vardera sida och såklart den stora, avtagbara 10-literssäcken på ryggen. Säcken som för övrigt öppnas *horisontellt nu istället för vertikalt som tidigare*. En småsak kan tyckas men att packa väskan blir mycket smidigare.
Adobe_20190311_175356Flaskorna kan nu användas på två olika positioner, utifrån sitt egna tycke och smak. Antingen använder man det långa sugröret och har flaskorna i fickorna lite lägre ner. Alternativet är att plocka bort sugröret och bara ha den lilla pipen, som vanliga flaskor så att säga. Gillar man att köra med vätskeblåsa så klarar västen av en och två-litersblåsor.
inCollage_20190311_190622920Ett klagomål jag hade var att sugröret inte passade bra i sitt utrymme när man hade druckit klart, det slutade alltid med att man klämde in röret under västen på axeln. Även det är fixat nu.
Adobe_20190311_183940Passformen är precis lika skön som tidigare och även om västen är fullpackad så märks det knappt att man har den på sig, ett toppbetyg i sig! Även fästena har fått en liten ny design. Visselpipan finns kvar och gör att man kan spara några gram på den obligatoriska utrustningen där det ofta ingår just en visselpipa.
inCollage_20190311_185841679Stavarna kan nu hängas både fram och bak, vertikalt eller horisontellt. Mycket bra att man kan välja det man gillar bäst men jag tycker nog att den här detaljen hade det kunnat lagts ner lite mer arbete på, det är inte helt enkelt att få fast stavarna ordentligt då ena snöret lätt ”hoppar ur” sin släde
inCollage_20190311_185450971Priset är inte längre något man kan lägga på plussidan då den nu hoppat upp i topp bland löparryggsäckar, förbi Salomon S-Lab Sense Ultra-serien som väl brukar prenumerera på förstaplatsen. Såklart är det upp till var och en att bestämma var gränsen går, Inov-8 är iaf uppe och flörtar med min gräns nu men än så länge tycker jag det är värt det. Just att man så enkelt kan gå från en väska som utan problem sväljer allt som krävs för UTMB till en liten väst för de gångerna man bara vill ha minsta möjliga med sig, det är för mig den största pluset. Som vanligt när man köper utrustning från Inov-8 så kan man förvänta sig riktigt bra kvalitet och utslaget på hur många kilometer man faktiskt spenderar med ryggsäcken på så blir priset inte så överdrivet ändå.

Avslutningsvis så vågar jag nog påstå att det här kommer bli min väska för 2019, både på träning och tävling. Kort eller långt.

 

 

 

 

 

 

 

Annons

6 kommentarer på “Pryltest – Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest

Add yours

 1. Hej och tack för recensionen, Jag letar efter en schysst väst att spinga till jobbet med där jag får plats med ett ombyte, dvs jeans, underkläder och en tröja. Får detta plats i 10-12 liter eller behöver jag 15? Vad skulle du säga? I denna nya versionen ser jag att dom krympt volymen på påsen från 15 l på den gamla till 10. Vad skulle du rekommendera. Den gamla på 15 l kostar runt 500 mindre än den nya versionen värt det? Eller borde jag kolla på något annat? Tror inte jag vill ha ryggsäck (verkar inte skönt med midjebälte över magen)
  Tacksam för feedback!

  Gilla

  1. Hej. Jag skulle vilja påstå att du får plats med det i den nya, jag kan testa ikväll för ett 100%igt svar 🙂 Nja, om du inte har några andra behov av väskan än till och från jobbet så kommer du bli lika nöjd med den gamla versionen. Den nya har bättre fickor på framsidan för allt man vill ha med sig under ett ultralopp bland annat

   Gilla

   1. Tack för ditt svar! Orkade du prova få ner ungefär det jag tänkt mig i den nya? Har den gamla någon tillräckligt stor ficka på framsidan för mobilen? Blir lite osäker, detta med öppningen på påsen vertikalt på den gamla känns ju lite onödigt knepigt som sagt.
    Vad skulle du säga är största skillnaden mellan Inov-8 västarna jämfört med UD Mountain som du också testat? Har även kikat på den och den något större Adventure. Tänker att hellre lite plats över/kunna packa något mer än att det blir för trångt och tajt. hmm.
    Tack igen!

    Gilla

   2. Testade nu ikväll. Jeans, underkläder, tröja, shampo och deo utan problem. En handduk får man ner också om man skulle behöva. Den största skillnad tycker jag sidofacken är. Mycket lättare att få tag på saker i dom på Inov-8s jämfört med UD. Annars är UD Fastpack 25 en av de bästa väskorna jag använt, den använde jag under marathon des Sables men så mycket extra plats kanske du inte behöver

    Gilla

 2. Tack återigen! Jag testade en Fastpack 15 i fredags och den satt ok men kändes lite onödigt stor och klumpig, gillade heller inte riktigt ”roll top” öppningen på den.
  Vill du inte bli av med din gamla Inov-8 väst för billig peng då?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: