Läkarintyg, check!

Vintern fortsätter hålla min träningsglädje gisslan men träningen blir ändå av och under vissa stunder bjuder vädret på stunder då jag faktiskt kan uppskatta denna årstid, dessa stunder är tyvärr ytterst ovanliga men värdefulla när de dyker upp.
adobe_20190126_143500

Men åter till ämnet, läkarintyget!
Det mesta är sig likt när man anmäler sig till lopp i Sverige och resten av Europa. Man anmäler sig och betalar sin startavgift. Tränar så gott man kan innan man reser till starten och njuter ett fåtal stunder medans man lider de resterande timmarna som behövs för att till slut passera mållinjen.

Men en förutsättning att ens få starta i de franska och italienska loppen är det obligatoriska läkarintyget, utan intyg blir det ingen start helt enkelt.

Första gången jag kom i kontakt med dessa regler var när jag besökte dolomiterna första gången och sprang Dolomiti Extreme Trail men sedan dess har det blivit aningens bökigare och ordentligt mycket dyrare att få detta intyg stämplat och underskrivet.
adobe_20190128_114953
En ytterst ytlig ”undersökning”, några korta frågor om varför man frivilligt utsätter sig för sådant och en svidande korttransaktion. Allt avklarat på under 15min!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: