Pryltest – Ultimate Direction Mountain Vest 4.0

Behövde jag verkligen ännu en löparväst? Kanske inte men jag var inte nöjd med hur packningen fungerade i mina gamla, speciellt missnöjd var jag med hur all energi fick plats. Och eftersom jag känner mig själv under lopp, har jag inte det jag behöver äta lättillgängligt så kommer det sluta med att jag inte äter något överhuvudtaget och sen går det som det går. Inför Lavaredo Ultra Trail ville jag inte chansa!

20180615_192824
Fullpackning inför Lavaredo

Ner med huvudet före bland recensioner, youtube och google. Till slut hade jag vaskat fram den jag ville ha, Ultimate Direction Mountain Vest 4.0. Ny för säsongen och med massa gosiga nyheter.
Kapaciteten ligger på runt 13 l vilket är mer än nog för att bära med sig den obligatoriska utrustningen i de flesta lopp.  Fickorna är många och väl genomtänkta både vad det gäller placering och material. Stretchfickorna sväljer utan problem de största mobiltelefonerna eller mängder med gels och bars.
Meshen på baksidan är ny för säsongen och i princip genomskinlig vilket betyder att man får inte värmeslag på grund av att man springer med väst.
Utanpå det huvudsakliga facket så finns ett till, utan stängmöjlighet men som fungerade alldeles utmärkt för att ha regnjackan i. Perfekt att kunna dra fram den i farten utan att behöva ta av sig västen. Och det gäller egentligen för att fickor som är lätta att komma åt under färd så man slipper ödsla tid, två tummar upp för det

Den största nyheten är tekniken som dom kallar för Comfort Cinch och det är ett till för att anpassa västen efter den egna kroppen. Alla kroppar är ju olika och det kanske inte alltid som tillverkarnas rekommendationer passar men här ges en möjlighet till lite mer personliga inställningar, som fungerar riktigt bra måste jag säga.

 

Stavhållarna har fått en bra uppdatering från 3.0-serien där jag tyckte dom var lite veka men som nu är bättre. Även flaskorna är nya sen senaste serien, åt det bättre hållet även där.

Slutligen så kan jag verkligen rekommendera denna väst om du är just nu är ute på marknaden och jagar. Som vanligt med Ultimate Direction så får man verkligen bra grejer. Och innan någon blir arg på att jag är allt för positiv, nej jag har ännu inte hittat något att gnälla över. Ja, jag har betalt fullt pris för västen och vågar därför utan att skämmas skriva gott om den och rekommendera den.

Annons

5 kommentarer på “Pryltest – Ultimate Direction Mountain Vest 4.0

Add yours

 1. Det var alltså Trail Talon 250 under Lavaredo? Man behöver inte mer dämpning än så under ett sånt långt lopp, på hårda ojämna underlag? Eller är det du som är en hårding? 😉
  Jag klämde nyfiket på skon i butik, och den är ju verkligen mjuk i sulan i framfoten, typ som en X-Talon?

  Gilla

  1. Du behöver träna ditt Inom-8 öga lite mer 😉 Nej Trail Talon lämnade jag som tur var hemma, den är på tok för mjuk för en sån stenig bana som Lavaredo, iaf för mig och mina fötter hade garanterat blivit slaktade

   Skaffade ett par Trailroc 285 ett par veckor innan loppet och ångrade mig inte en sekund!

   Gilla

   1. Ååå, tack, jag tar dina ord som ett tecken på att jag behöver fortsätta googla på skor! 😉
    Aha, Trailroc 285! Som sagt, jag kände på de andra och jag var ju förvånad hur mjuka de var, därav min nyfikna fråga.
    Din racereport var jättekul att läsa!

    Gilla

   2. Visst är dom det, oerhört sköna att använda dock men för terrängen i dolomiterna är mina fötter för veka 🙂
    Tack så mycket, kul att nån gillade den 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: