2x Åre

De senaste veckorna har jag tagit mig de 65 milen upp till Åre två gånger. Första gången följde hela gänget med (fru, bebis och hund) och jag sprang då när det tid blev över, oftast när bebisen tog en tupplur. Den veckan började med en förkylning som ovan nämnda bebis bjöd på men den dog ut ungefär samtidigt som vi fick grymt väder, perfekt timing med andra ord!
vlcsnap-2017-06-29-15h43m33s68Två vändor på halva PP Vertical K, östra leden upp till Åreskutan och ett soligt besök uppe på Totthummeln. Fyra dagar med mycket höjdmeter är inget mina låglandsben är vana vid, perfekt träning i strålande väderlek.

Veckan efter återvände jag för lite mer höjdmeter och från början var planen att jag skulle springa sylarna runt på två dagar men det passade inte riktigt hemma så hunden fick följa med upp. 3 dagar med backträning i Åre slår vilken dag i Hammarbybacken som helst så det fanns inget att klaga på.
Under den första resan upp så gick vi Blanktjärnsrundan och den var så fin så jag kunde inte hålla mig från att ta den på löpande fot också, perfekt sätt att väcka benen efter en lång bilresa.

selfp
Varken jag eller hunden orkade slå upp tältet så bakluckan på bilen fick duga.

Dagen efter så låg molnet tätt över berget och regnet strilade ner. Hade glömt både långa tights och regnbyxor hemma, rookie mistake när man åker till fjälls för antingen får man strålande sol eller ösregn, det verkar inte finns något mellanläge. Planen att köra Peak Performance Vertical K-banan låg dock fast men jag valde att vända ner på ca 1200 meters höjd, blev lite för kallt med shorts.
vlcsnap-2017-07-11-13h30m31s168

Vädret var om möjligt ännu sämre nästa dag, SMHI visade ingen bättring under hela dagen så det fick bli en tripp ner till affären för att köpa ett par långa byxor och sen tänkte jag ta mig upp på Totthummeln och Åreskutan från den östra vägen. På ungefär samma höjd som dagen innan så gick resan nedåt igen, jag har det inte i mig att stånga mig blodig mot väder och vind när det bara är träning.

Mer än så blev det inte i Åre den här gången men jag är ändå nöjd med det som blev, även fast det hade varit fantastisk kul att få springa runt Sylarna.

Nu får resten av träningen inför Matterhorn skötas på hemmaplan!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: